Sezona 2021

Pozdravljeni Seascape 18 in First 18 SE – Seascape Edition jadralci!

Počasi se bližamo začetku letošnje regatne sezone Seascape 18 & Beneteau First 18 SE – Seascape Edition. Sezona bi se sicer morala začeti že sredi aprila, vendar so se zaradi aktualnih COVID-19 razmer plani spremenili.

Porta Cup, prestavljena na septembrski termin (novi datum je 25. – 26. 9.).
Na kasnejši termin prestavljen avstrijski Traunsee Woche (novi datum je  11. – 12. 9.).
V koledar je uvrščena dodatna regata v maju One Sails Cup 2021 (22.- 23.5.), in bo torej tudi prva regata letošnjega Monocupa za razred Seascape 18 & Beneteau First 18 SE.

Ker verjamem, da večini še ni uspelo ‘obrisati prahu’, ki se je na barkah nabral preko zime, bo One Sails Cup služil tudi kot odlično ogrevanje pred letošnjem Slovenian Open državnim prvenstvom, ki bo na sporedu že en teden za tem, in sicer 29.-30. maja. NoR in prijavni obrazec sta na voljo tukaj.

Ob izvedbi regat je potrebno upoštevati trenutno veljavne odloke vezane na COVID-19. Sekcija za velike jadrnice pri JZS je sprejela COVID-19 protokol (Protokol), ki ga pošiljam v prilogi. Skladno s Protokolom lahko na regatah nastopajo le verificirani športnikiV zvezi s tem pozivam vse tiste posadke, ki še nimajo urejenih verifikacij pri JZS, da to čim prej storijo, saj glede na trenutno veljavna pravila sicer ne bodo mogle sodelovati na regatah.

Pred poletjem nas nato čaka še First & Seascape Challenge, ki je letos prestavljen v drugo polovico junija (17.-19.6.), da bo morje še toplejše in noč še krajša.

Med glavne dogodke pa se uvršča še Evropsko Prvenstvo v Nemčiji, ki bo potekalo v okviru Warnemünder Woche 2021. Prijave so že odprte!

Upam, da se kmalu vidimo v čim večjem številu!

Comments are closed.