Dejan Presen in Denes Szilagyi nova državna prvaka

English

Kar 21 jarnic razreda Beneteau First 18 SE / Seascape 18 se je 26. in 27. avgusta udeležilo odprtega prvenstva Slovenije v Portorožu. Kot običajno je Piranski zaliv postregel z zahtevnimi pogoji. Kratek val, sunki, stalne spremembe smeri vetra in vročina so vidno namučili posadke iz Slovenije, Avstrije, Srbije in Slovaške. 12 od njih se je borilo za naslov prvaka Slovenije.
Po prvem dnevu in štirih odjadranih plovih so s štirimi točkami vodili evropski prvaki iz leta 2021, jadrnica Little Devil / SLO 315 (Blaž Kmetec, Jure Jerkovič, Robert Zajc). S sedmimi točkami je sledila Barely Legal / SLO 611 (Jure Jerman, Andraž in Dan Mihelin), takoj za njo sta bili z osmimi točkami Corna / SLO 106 (Peter Podunavac, Davorin Vuga) in Blue Sardina II (Dejan Presen, Denes Szilagyi), ki sta tudi aktualna evropska prvaka.
Drugi dan je z nekoliko slabšimi rezultati iz boja za medalje izpadla Barely Legal. Za pravo dramo so poskrbele jadrnice Blue Sardina II, Corna in Little Devil. Po sedmih od osmih plovov je imela vsaka od
njih po 16 točk.
Zadnji plov je pripadel Titu Plevniku in Galu Potrču Pajku na jadrnici Seascape Team (SLO 600), ki sta bila tudi najhitrejša jadrnica drugega dneva, druga je bila ta vikend najhitrejša avstrijska posadka na jadrnici Plan B / AUT 390 (Manuel Lagger, Felix Meixner), tretja je bila Blue Sardina II. Corna in Little Devil sta odločilni plov končali kot 6. in 7.


Na koncu so si medalje razdelili:
1.) Blue Sardina II / SLO 080; Dejan Presen, Denes Szilagyi
2.) Corna / SLO 106; Peter Podunavac, Davorin Vuga
3.) Little Devil / SLO 315; Blaž Kmetec, Jure Jerkovič, Robert Zajc


Celotni rezultati
Regata je štela tudi za serijo Beneteau First 18SE Alpe Adria Cup. Uvrstitve po treh od petih regat najdete tukaj.
Naslednja regata za Alpe Adria Cup je regata Porta September Cup, ki se bo zgodila v Portorožu 9. in 10. septembra (Oglas regate, prijave).

Comments are closed.